Small preview image

Det var många som gjorde gläjdeskutt, eller i alla fall visade viss belåtenhet, när det häromdagen dök upp information om en ny version av DirectX. DirectX 9.0L skulle vara Microsofts svar på DirectX 10 för Windows XP och lätta den ångest många haft inför att Crysis (m.fl) spel skulle kräva både ny hårdvara och nytt operativsystem för att spelas optimalt. Tyvärr har det hela nu bara blivit ett ända stort antiklimax då nya uppgifter säger att DirectX 9.0L förvisso finns, men det är inte för Windows XP och det kommer således inte låta användare spela DirectX 10-spel på Windows XP. DX 9.0L är nämligen en optimerad version av DirectX 9.0 och är tänkt att användas i Windows Vista för optimal bakåtkompabilitet.



“Our sources also confirmed that L in DirectX 9.0 L stands for Longhorn. So we are back at the beginning – you need to buy a new graphic card and a new OS to have the hardware DirectX 10 acceleration on an API that supports it.”


Falska förhoppningar är något av det jobbigaste som finns och vi rekommenderar att ni gör precis som oss, helt enkelt glömmer de felaktiga uppgifter som spreds häromdagen och fortsätter att spara.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments