Small preview image

Conroe-L sågs för ett par månader sedan när den beryktade kärnan dök upp på en av Intel’s produktkartor. Nu rapporterar HKEPC om att den nya kärnan ska bli basen för Intels nya Celeron 400-serie. Medan Celeron D knappast imponerande med någon låg strömförsörjning så är det just vad 400-serie gör. En TDP (Thermal Design Power) vid endast 35W får ses som klart godkänt och likvärdigt med AMDs Sempron. De två första modellerna, 430 och 440, kommer enligt HKEPC lanseras vid 1.8GHz respektive 2.0GHz med 512KB L2-cache och en 800MHz FSB. Dessa två väntas lanseras under det tredje kvartalet.



Samtidigt rapporterar de att Intel valt att lägga Wolfdale på en TDP vid 65W. Wolfdale är Core 2 Duo tillverkad med 45nm-teknik och helt enkelt tänkt att ersätt dagens Core 2 Duo-serie. Detta är samma som dagens Conroe, men i gengäld kan vi vänta oss högre frekvenser och bättre prestanda genom utökade instruktioner och optimerad prestanda.


Intels quad-core-processorer kommer senare i år att gå över i stepping G som kommer innebära en sänkning av dagens 105W till 95W. En siffra som sedan Yorkfield även kommer följa. Enda saken som kan komma som ett litet hinder är att de kommer med en uppdaterad strömförsörjning, vilket kan orsaka problem för vissa moderkort, men det återstår att se.


:: Läs vidare hos HKEPC

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments