Small preview image

Både Blu-ray och HD DVD använder sig av ett kopieringsskydd vid namn AACS men hackers har redan lyckats knäcka detta system och piratkopior av HD DVD-filmer har börjat dyka upp på Internet och Blu-ray ligger även det risigt till. Nu har AACS LA, som alltså utvecklat kopieringsskyddet, publicerat ett pressmeddelande som svarar på de attacker som gjorts mot skyddet av HD DVD och Blu-ray. AACS LA hävdar att de attacker som gjorts inte är på själva kopieringsskyddet i sig utan att hackers lyckats knäcka systemet på grund av dåligt följda specifikationer. AACS LA har lagt upp riktlinjer för hur bland annat mjukvarutillverkare ska integrera stöd för de nya formaten och nu indikerar man att de attacker som gjorts varit på extra känsliga mål.



AACS LA employs both technical and legal measures to deal with attacks such as this one, and AACS LA is using all appropriate remedies at its disposal to address the attack.


Vad detta betyder för blålaserformatens framtid återstår att se, men om vi ska ta AACS på orden verkar det som att de piratkopior som dykt upp bara är en tillfällighet. Hur som helst tror vi att det blir oändligt svårt att hålla Blu-ray och HD DVD helt säkra, men AACS lär i alla fall göra ett tappert försök.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments