Small preview image

Albatron KI690-AM2 blev det slutgiltiga namnet på vad som ska vara världens kraftfullaste miniITX moderkort, ett påstående vi har svårt att hitta några fel på. Vi hörde talas om moderkortet redan för två veckor sedan och nu har alltså Albatron gått ut med ett officiellt pressmeddelande, faktiskt en bra bit innan CeBit. De flesta miniITX moderkort är utvecklade för riktigt strömsnåla, och samtidigt ganska mediokert presterande, processorer som VIAs C-serie. Med ett mått på blott 17x17cm är det knappast någon som kan klandra miniITX-tillverkarna för detta och de minimalistiska system som moderkorten ofta används till kräver mycket låg strömförbrukning och värmeutveckling. Så är dock inte fallet med Albatron KI690-AM2.



Moderkortet använder sig nämligen av AMD RS690 styrkretsen och stödjer AMDs Socket AM2-plattform. Detta på ett moderkort som alltså inte är många centimeter större än ett CD-fodral. Albatron påpekar att moderkortet är skräddarsytt för bland annat MediaCenter-datorer (HTPCs) där man med den integrerade Radeon X1250-grafikkretsen och stöd för Windows Vista kan erbjuda en fullgod arbetsmiljö.


You needn’t worry about connectivity. You can attach all of your multimedia devices using up to two IEEE 1394 ports or using up to eight USB 2.0 ports. This board is fully equipped for rich, high quality audio featuring 7.1 HD Audio Effects (8 channels). In addition, the KI690-AM2 supports audio devices requiring SPDIF connectors.


Vi har sett flera tillverkare den senaste tiden som satsat på featurerika moderkort i mindre format. Men vi kan inte låta bli att imponeras lite över Albatrons miniITX-moderkort som vi verkligen ser fram emot att höra mer om.


Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments