Small preview image

Motorola ML910 och MW810 är två mobila verktyg som säkerligen står ut ifrån mängden genom sina extrema ändamål. Panasonics ToughBook-serie har vi sett testas och överleva en hel del extrema tester, men Motorola har inga som helst ambitioner att vara sämre än Panasonic. Motorola ML910 har den den högst upplösta 13,3″ bredbildsskärmen på marknaden och en inbyggd fingeravtrycksläsare. Övriga specifikationer består av en Intel Core Duo 1.66Ghz, AMD/ATI’s X1400 grafikkrets med 128MB eget minne. Laptopen har även ganska många trådlösa kommunikationsmöjligheter; WLAN, Bluetooth, GPS och WAN radio. Även om detta imponerar på sitt sätt är det ju inte det som gör den nyhetvärdig;



Laptopen uppfyller “MIL-STD-810F United States Department of Defense standard” och har bland annat ett inbyggt värmeelement för hårddisken så att datorn ska kunna användas även vid extremt låga temperaturer. Datorn har även en sjävldiagnostiskt verktyg som hela tiden håller koll på alla komponenter och ser till att allt fungerar som det ska. Med andra ord, en laptop modell extremare. Vi har lyckats komma över några bilder på denna som verkligen visar hur extrem den är.



Motorola MW810 är i sin tur mer av en komplett arbetsstation som därmed tar mer plats med. Den är utrustad med Intels Core 2 Duo-processor och har en display som ska vara läsbar i starkt och direkt solljus. Tanken är att denna ska monteras i ett fordon först och främst. Det finns inga direkt exakta specifikationer för denna eftersom den är ett tredelat bygge (skärm, dator, tangentbord) där varje del kan specificeras olika.



“The MW810 Mobile Workstation supports multiple internal radios for seamless multi-network roaming, providing reliable connectivity-even at highway speeds. The MW810 Mobile Workstation internal GPS and Dead Reckoning GPS module options ensure reliable and accurate vehicle location verification.”


Även om inriktning är mer militärt så kan man inte hjälpa bli lite förtjust i framförallt ML910 för sitt extrema stuk.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments