Small preview image

GeForce 8600GTS använder sig av NVIDIAs nya G84-kärna som tillsammans med G86-kärnan kommer att bredda marknaden för NVIDIAs DX10-arkitektur där man i dagsläget måste upp i högprestanda segmentet för att ta del av tekniken. GeForce 8600GTS kommer vara ett av de mer budgetvänliga kort som kommer att dyka upp med DX10-stöd inom en snar framtid och det verkar nu som att detta kort kan vara en riktig pärla för entusiaster och överklockare. På VR-Zone har man nämligen fått tag på ett referenskort från NVIDIA av GeForce 8600GTS och med hjälp av lite spänningsmodifikationer har man pressat den nya kärnan till imponerande höjder.



Med vanlig luftkylning, förvisso överdimensionerad sådan, lyckades man dra upp sitt GeForce 8600GTS grafikkort till över 1.0GHz GPU-klock. Det är en mäktig bedrift av ett referenskort och med en slutgiltig överklockning på 1006MHz core, 1265MHz minne är det en ganska markant ökning från originalfrekvenserna på 745MHz/1145MHz.


Det ska bli mycket spännande att se hur GeForce 8600GTS presterar äi originalutförande mot sina konkurrenter och samtidigt är det skönt att veta att det finns gott om utrymme för ytterligare prestanda. Läs hela artikeln om överklockningen av GeForce 8600GTS hos VR-Zone.


Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments