Small preview image

Intel Centrino är en av de mest lyckade plattformslanseringarna vi sett på datormarknaden i modern tid. Intel ville att Centrino skulle bli en synonym med bärbara datorer, kvalité och prestanda och vi kan nog säga att de lyckats ganska bra med det. För att komplettera Centrino och vPro-plattformarna så har man nu lanserat Centrino Pro. Detta är främst en mobil anpassning av den stationära plattformen vPro som riktar sig mot företag och har ett högt säkerhetstänkande. T.ex. genom Intel Active Management Technology är det möjligt att komma åt och reparera datorer mycket effektivare genom att viktig data hela tiden sparas på ett flashminne inuti i datorn.



Denna information kan nås genom sydbryggan som hela tiden lyssnar till anrop via en specifierad port och så länge datorn har ström, men nödvändigtvis inte är påslagen, så kan man komma åt denna data, men även andra delar av datorn.


Plattformen kommer att bli tillgänglig under andra kvartalet och baseras, givetvis, på Intels egna Core 2 Duo-processorer och den kommande Santa Rosa, tillsammans med Intels draft-N-teknik för trådlösa nätverk.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments