Small preview image

Intels satsning på PRAM fortsätter och under veckan kommer man för första gången ge en officiell demonstration av företagets nya minnesteknik. PRAM, phase-change memory, ser ut som en av de hetaste teknikerna att ersätta det populära flashminnet men kanske även DRAM-tekniken. PRAM är nämligen av none-volatile modell och kan lagra data även utan ström, precis som flashminne. Men PRAM ska ge betydligt bättre skriv/läs-hastigheter än flashminne och i slutändan kan det till och med vara tillräckligt för att konkurrera med DRAM-tekniken. I en perfekt värld kan vi alltså tänka oss en Solid State Drive med PRAM-minne som kan lagra data även när den är avstängd, samtidigt som man har DRAM-liknande överföringshastigheter.



Hur detta ser ut i praktiken återstår att se men utan tvekan har PRAM en mycket lovande framtid och det faktum att Intel satsar hårt på tekniken gör att vi nog inte sett det sista av phase-change memory.

Intel and other companies are counting on PRAM to replace both NOR and NAND flash memory to generate the demand required to produce the new memory chips in volume, and drive down costs.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments