Small preview image

ASUS har nu beslutat sig för att på nytt ge sig in på ljudkortsmarknaden och nu har man tagit sikte på högprestandamarknaden där man både hoppas hitta höga marginaler och ytterligare bättre på sin image som ett high-end varumärke. Enligt DigiTimes kommer ASUS att visa upp ett nytt ljudkort på Computex som går under namnet Xonar D2. Även om marknaden för externa ljudkort sjunkit de senaste åren ska det finnas god efterfrågan på high-end marknaden och det är alltså här ASUS egenutvecklade AV200-krets ska fånga kunder. Tillverkningen av ljudkretsen ska ha startat i maj månad av UMC och ASUS siktar på att lansera sitt nya ljudkort under tredje kvartalet med ett pris på 199 USD.



På VR-Zone har man fått tag på ett flertal presentationsbilder från ASUS där man jämför sitt Xonar D2 kort med Creative X-Fi Elite och ska vi tro på denna jämförelse ser det onekligen riktigt lovande ut.


Utöver generellt imponerande specifikationer med bland annat ett snr-värde på 118 decibel har ASUS passat på att slänga in stöd för hårdvaruencodning av både Dolby Digital Live och DTS Interactive. Vilket är ett stöd Creative saknar och många användare beklagat sig över. Mer information om kortets specifikationer går att hitta på VR-Zones hemsida och nu kan vi bara se fram emot de första testerna på ASUS Xonar D2.


Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments