Small preview image

OCZ har nu lanserat ännu en ny processorkylare och precis som de senaste modellerna handlar det om en kylare av så kallad tornmodell. OCZ Vendetta använder sig av heatpipes för att transportera värmen från processorn till de övre kylflänsarna men man har här valt en något annorlunda design av heatpipesen. Istället för att använda sig av en solid bas på kylare som heatpipsen tar kontakt med har man låtit heatpipsen ta direkt kontakt med processorn. I terorin ska det ge en effektivare kylning då värmen inte behöver ledas genom ytterligare ett material innan den transporteras vidare.



While traditional heat pipe CPU coolers typically use a solid base plate design, the Vendetta’s three copper heat pipes make direct contact with the processor allowing for maximum heat transfer at a more rapid pace.


Hur väl detta fungerar i praktiken återstår att se, men onekligen borde det finnas potential för OCZs nya processorkylare som för övrigt använder sig av en 92mm fläkt med en ljudnivå på mellan 22-34dBA.


Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments