Small preview image

Prestanda-SM 2007 har nu äntligen slagit upp sina portar och som vi redan kunde avslöja för ett par veckor sedan har det skett lite förändringar i upplägget av tävlingen, eller snarare de kategorier man tävlar i. Vi är övertygade om att det blir till det bättre och hoppas på ett brett deltagande i båda tävlingskategorierna som för SMPC2007 är Pris/Prestanda och Procentuell Överklockning. Om något borde locka årets deltagare så är det i alla fall prisbordet som är det största i SM-historien, och det med god marginal. Prestanda-SM 2007 har ett prisbord värt 124 000 kronor vilket är en ökning med nästan 46% jämfört med fjorårets rekord på 85 000 kronor.  



Förstapristagarna i SM kommer att få ta del av ett hissnande äventyr där Intel bjuder på en resa till Las Vegas, USA, som man nog sent kommer att glömma. Prisbordet bjuder på allt från bärbara datorer, barebones, grafikkort och RAM-minne. Tack vare våra trogna sponsorer kan vi alltså erbjuda ett större prisbord än någonsin och det ska bli mycket spännande att se hur våra svenska överklockare tacklar årets tävling, inte bara priser utan ära står på spel.



Att svensk överklockning håller hög klass är det ingen tvekan om och vi kan nog få se riktigt fina resultat i båda våra tävlingskategorier, att våra tre regerande mästare håller formen är det inte heller något tvivel om. Kinc, Crotale och Elmor var alla aktiva på DreamHack Winter 2007 där de två förstnämnda slog världsrekord i 3DMark06, ett tydligt tecken på Sveriges klass inom denna “sport”. En av dessa tre kommer i alla fall få se sin titel gå förlorad, och frågan är om någon av våra regerande mästare kan hålla alla hungriga utmanare bakom sig.


Mer information om Prestanda-SM 2007 finns på mästerskapssajten och där kan ni läsa om alla de trevliga priser som finns att plocka hem för årets vinnare. Men desto viktigare är reglerna där vi gjort en del förändringar sedan förra året. Bland annat är pristaket för Pris/Prestanda sänkt till 5000 kronor för att få fler deltagare och samtidigt följa utvecklingen på datormarknaden.


Vi rekommenderar alla att läsa igenom våra regler ordentligt och även testinstruktionerna så att det inte sker några misstag under era testsessioner som i värsta fall kan leda till en diskvalificering då mindre förändringar skett på flera områden.


Länkar:
Huvudsidan för mästerskapet och presentation av priser:
NordicHardware SMPC 2007


Introduktion till SM i datorprestanda 2007


Med detta hälsar vi alla välkomna till årets tävlingar och vi önskar alla deltagare lycka till!


Diskutera Prestanda-SM 2007 i forumet



Officiella sponsorer för Prestanda-SM 2007

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments