Small preview image

Nästa generations DVD-format är fortfarande i en tillväxtfas och bara det faktum att både HD DVD och Blu-ray formatet kämpar om samma kunder kan betyda en längre inkörningsperiod för de högupplösta DVD-formaten. Men det är i alla fall inget tvivel om att man är på rätt väg och när det nu kommer nya rapporter från HD-formatens framfart i Japan är det tydligt att intresset växt märkbart bara de senaste månaderna. I en undersökning hos över 2300 hemelektronikbutiker har man fått fram siffror som tyder på en rejäl ökning i efterfrågan av HD-format. Under oktober månad var 6.1% av alla DVD-inspelare utvecklade för de högupplösta formaten, en siffra som steg till hela 20% under november och december.



Due to the price difference, next-generation DVDs made up a lucrative 35% of the total value of DVD recorder sales in the last two months of 2007, it said.


Kanske ännu mer intressant är att av de sålda HD-formatsspelarna, under 2007 års tre sista månaderna, står Blu-ray för hela 90%. Man kan inte heller dra in PlayStation 3 i detta då man endast undersökt försäljningen av stationära HD-spelare och alltså inte räknar in spelkonsoler med stöd för HD-formaten. Toshiba ser med andra ut att få det riktigt svettigt i Japan och frågan är hur HD DVD formatet ska klara av de senaste månadernas motgånger där även flera filmstudios visat större intresse för Blu-ray.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments