Small preview image

Xcerion har tillkännagivigt namnet på sitt Internet-baserade cloud OS (operativsystem), som gick in i öppet betastadie i september förra året. Ett cloud OS är ett operativsystemet som finns tillgängligt online. Man kopplar upp sig mot det med vilken dator som helst och kan sedan komma åt flera olika applikationer som messenger program. office applikationer, webbläsare, kalender, mediaspelare och andra vanliga program. I vår tidigare rapportering om Xcerion kan man läsa mer om hur det hela fungerar. Xcerion har nu tillkännagivigt namnet på sitt Internet-baserade operativsystem, icloud.



Xcerion har satt upp ett mål om att utveckla en färdig applikation per månad och man siktar på att ha mer än 50 av världens mest populära applikationer tillgängliga online innan slutet av 2009. Det är endast egenutvecklade applikationer, tredjepartsutvecklare kan också utveckla program för icloud. En annan intressant fördel med icloud är att källkoden till alla program finns synlig så för dem som vill och kan går det att optimera applikationerna efter eget tycke.


En förhandstitt av icloud finns tillgänglig på dess officiella hemsida, där man också kan registrera sig för ett beta-testkonto.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments