Small preview image

Tillsammans med MSI kommer NordicHardware anordna det svenska kvalet för att utse Sveriges främsta överklockare, eller överklockarduo, som sedan ska få åka till Amsterdam i Holland för att försvara de svenska färgerna i en Europeisk final. Finalen kommer att gå av stapeln i slutet på augusti och kvalomgången kommer att inledas den 9:e juni här på NordicHardware. Kvalet kommer att fortgå fram till den 30 juni då vi kommer att utse en lycklig vinnare eller vinnarduo.



Efter mycket funderingar har vi bestämt oss för att sätta vissa begränsningar, men bara ett fåtal;



  • Endast luftkylning – det är dock tillåtet att modifiera kylare och använda kylare som är avsedda för andra komponenter så länge det är kylare designade för att användas i en dator. Bara fantasin sätter gränserna.

  • Endast singelgrafikkort – Kort med mer än en GPU är tillåtna.

  • Hårdvaran ska finnas eller ha funnits tillgänglig i butik, dvs. inga så kallade “Engineering samples”.

I övrigt finns inga begränsningar. Det är tillåtet att modifera komponenter på både hårdvaru- och mjukvarumässigt vis.


Vi har valt att använda oss av 3DMark 06 som mätstock och ett giltligt resultat ska innehålla en skärmdump med den avslutade rundan, inklusive CPU-Z och GPU-Z, samt en länk till Futuremark Online Result Browser där man kan se ditt resultat online.


Den 9:e juni kommer en ny forumsdel att öppnas upp där ni kommer att kunna rapportera in era resultat, men även ställa frågor om tävlingen.


Mer information kommer att komma närmare tävlingens början.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments