Small preview image

Radeon HD 4870X2 är nästa högprestandakort från ATI (om nu inte ett ensamt Radeon HD 4870 kort presterar bättre än beräknat). Som i ATIs tidigare prestandaflaggskepp har man kopplat samman två grafikkretsar på en och samma PCB genom ett så kallat bryggchip. Kortet är högst beroende av drivrutiner då det använder sig av ATIs multi-GPU teknik CrossFireX för att länka samman prestandan från de två grafikkärnorna och drivrutinerna väntas samtidigt bli en av de största anledningarna till att AMD håller tillbaka lanseringen av kortet tills mitten av tredje kvartalet. Den andra anledningen ska vara att AMD först vill vara säkra på att man kan trycka ut tillräckligt med Radeon HD 4870 kort, utan att man får problem med tillgängligheten av GDDR5 minneschip. AMD tror även att 4870 och 4850 modellerna är de som kommer att skada NVIDIA mest.



Om man inte får några problem med tillgängligheten av GDDR5 och drivrutinerna håller måttet kommer AMD att lansera sitt nya flaggskepp i augusti och det till ett pris som ska vara lägre än hos NVIDIAs flaggskepp, GeForce GTX 280. Den information som cirkulerar nu pekar på ett pris mellan $450-550 USD. Även fast att kortet använder sig av två kretsar ska det vara ett svalt och tyst kort. Vi hävdar detta även innan vi sett den helt slutfärdiga versionen av kortets kylare, men vi vet också att AMD inte har några som helst planer på att lansera ett kort som blir för varmt eller högljutt, samtidigt som förra generationens kylare var ganska effektiva.


Vi har också hört att GPU-klockfrekvenserna mellan Radeon HD 4870 och 4850 kan komma att bli större än tidigare rapporterat. AMD vill separera korten på marknaden ytterligare jämfört med tidigare generationer. Detta är för att tydligt visa att ett av korten är en high-end modell medan det andra är mer av ett mellanklasskort.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments