Small preview image

Micron har tillsammans med Intel arbetat hårt med att förfina utvecklingen av Solid State Drives och nu när man lanserar sin nästa generations SSD-enheter är det med ganska imponerande specifikationer. De nya RealSSD enheterna kommer i två olika serier, RealSSD P200 för servrar och företag, medan RealSSD C200 har siktet inställt på bärbara datorer och privatpersoner. Den stora skillnaden är att RealSSD P200 använder sig av singel-level cell (SLC) NAND teknik medan RealSSD C200 utnyttjar den billigare multi-level cell (MLC) NAND tekniken. Något som visar sig både i enheternas prestanda och prissättning.



RealSSD P200 är den riktiga dräparen och har en specificerad skriv- och läshastighet på hela 250MB/s (!), vilket gör enheten till den snabbaste på marknaden i dagsläget. I den vanliga 2.5″ formfaktorn kommer Micron tillverka RealSSD P200 enheter i kapaciteter mellan 16GB upp till 128GB. Riktigt imponerande och förmodligen riktigt dyrt.


Något billigare blir då Microns konsumentversion av RealSSD, C200 ska tillverkas i både 1.8″ och 2.5″ format och med multi-level cell NAND teknik ska man erbjuda enheter med en lagringskapacitet på upp till hela 256GB, i 2.5″ formatet. Den mindre 1.8″ enheten kommer att finnas i storlekar mellan 32GB och 128GB. Med sitt 3Gb/s SATA gränssnitt har Micron trots allt kunnat få fram riktigt trevliga prestandasiffror även för C200-modellen. Skrivhastigheten ligger på mycket respektabla 100MB/s medan läshastigheten på allvar höjer enheterna över sina konkurrenter med 250MB/s.



Vi ser verkligen fram emot att se mer av Microns nya SSD-enheter och de väntas dyka upp under fjärde kvartalet 2008 under sitt Lexar-märke.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments