Small preview image

Nikon D90 är det senaste tillskottet i Nikons populära D-SLR serie av digitalkameror. Deras D40 modell är en av de mest populära instegsmodellerna på D-SLR marknaden och Nikon D80 har länge varit en favorit bland många testare. Nu har Nikon lanserat sin uppföljare till D80 och det är med flera riktigt intressanta nyheter. Tillverkaren själva påpekar att man inspirerats av sin professionella modell D300 och det är knappast en nackdel. Bildsensorn har en maximal upplösning på 12.3 megapixel och kommer direkt från D300 men om det är en ganska modest uppgradering från D80s 10.2 megapixel sensor finns det betydligt mer som får oss att höja på ögonbrynen.



Eller vad sägs om den första D-SLR kameran på marknaden som kan spela in högupplösta videosignaler, 1280×720 pixlar med 24fps. Samt en 3-tums LCD-display (920 000 pixlar) med livevisningsfunktion vilket gör det möjligt att fota utan att behöva använda den optiska sökaren.



En annan ny funktion är GPS-stödet som gör det möjligt att märka dina bilder med perfekta koordinater så att man alltid vet vart man fotat sina bilder.



Andra trevliga funktioner är en HDMI-utgång för att verkligen dra nytta av kamerans HD-inspelning samt stöd för SD/SDHC minneskort.


Nikon D90 ser ut att bli en klart värdig efterträdare till D80 och priserna i svenska butiker ligger på knappt 9000 kronor för kamerahuset. Men det finns flera kompletta kit med olika objektiv där priserna börjar på runt 10 000 kronor.


Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments