Small preview image

MSI brukar lansera flera olika grafikkortsmodeller baserade på både ATI och NVIDIAs grafikkretsar. Unika kylningslösningar har vi sett förr och även priset som i fallet av deras passivt kylda GeForce 8800GT. Passiva och tysta luftkylare har man lång erfarenhet av men nu har MSI lanserat ett nytt grafikkort där tillverkaren gett sig in i ett nytt område, nämligen vattenkylning. MSI N280GTX OC HydroGen skeppas med ett vattenblock installerat från fabrik och man har även passat på att skruva upp klockfrekvensen på grafikkretsen en hel del.



Standardklockfrekvensen för GeForce GTX 280 GPUn ligger på 600MHz men på MSI N280GTX OC HydroGen arbetar grafikprocessorn i hela 700MHz. Detta ger naturligtvis högre värmeutveckling men med den effektivare vattenkylningen kan man hålla ner temperaturen ordentligt. MSI hävdar att man sänker temperaturen med 10 grader celcius tack vare sin vattenkylning och givetvis gör detta vid betydligt lägre ljudnivå.



Vi har lyckats få tag på ett par tidiga foto av MSI N280GTX OC HydroGen som ni kan njuta av medans vi väntar på mer information om kortets tillgänglighet och pris.




MSI har även lanserat en ny modell av GeForce GTX 280 som fått samma klockfrekvensökning men använder sig av NVIDIAs vanliga standardkylare, detta kort går under namnet MSI N280GTX-T2D1G SuperOC.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments