Small preview imageBuffalo har nu meddelat att man lanserat marknadens snabbaste interna Blu-ray brännare i form av Buffalo BR-816FBS som är specificerad till att bränna Blu-ray media i 8x hastighet, något ingen annan intern enhet kan skryta med i dagsläget. Brännaren är utrustad med en 8MB minnesbuffert och ska utöver stödet för Blu-ray bränning klara av att bränna DVD-skivor i 16x hastighet och CD-skivor vid 48x hastighet. Vill man bränna dual-layer BD-R media får man dock nöja sig med 2x skrivhastighet.

När Buffalo BR-816FBS, eller andra 8x enheter, dyker upp i Sverige återstår att se men ett större problem kan nog vara att hitta kompatibel BD-media till dessa snabba brännare. I Sverige är det svårt att hitta något annat än högst 4x media och då ligger priserna på över 70 kronor stycket.



Frågan är om det fortfarande inte kostar mer än det smakar att hoppa på Blu-ray tåget om vi ser till hemanvändande. Buffalo BR-816FBS kommer i sig att kosta runt 2500 kronor så det rinner snabbt iväg. Utan tvekan ser vi en snabb utveckling på Blu-ray marknaden vad gäller skrivhastigheter, men precis som på DVD-marknaden verkar det vara lagringsmedian som har svårast att hänga med.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments