Small preview image

Som vi tidigare nämnt har flera av de stora moderkortstillverkarna kommit en bra bit på vägen med utvecklingen av sina X58-moderkort. MSI är en av de tillverkare som vi redan hört börjat skeppa sina första X58-moderkort till media och partners. Men vi har inte haft några direkta detaljer kring MSIs produktsortiment för Intels Core i7-plattform, tills nu vill säga. Vi har nämligen fått tag på ett foto som verkar vara taget under en produktdemonstration och tabellen som syns på fotot avslöjar det mesta om MSIs kommande X58-moderkort.



Man verkar satsa på tre olika modeller, X58 TBD (står för To Be Determined så det slutgiltiga namnet väntar vi fortfarande på), X58 Eclipse och X58 Platinum. Den förstnämnda ska vara riktad mot “über overclockers” medan Eclipse riktas mot entusiaster och Platinum versionen ska logga vanliga prestandainriktade användare. Att alla modeller mer eller mindre riktar in sig mot högprestandamarknaden är inte så konstigt med tanke på att Intel X58 är en högprestanda styrkrets som blir något overkill för mainstream marknaden.


Rent hårdvarumässigt skiljer sig korten bland annat i antalet PCIe x16 platser där TBD-modellen får hela 4 platser med hjälp av NF200 kretsen som gör det möjligt att antingen köra Quad-SLI eller Triple SLI + PhysX. Varje modell man går neråt tappar en PCIe x16 plats och slutar alltså med två platser på X58 Platinum där man “bara” stödjer SLI eller CrossFire.



Bildkälla: okänd


Andra funktioner man tappar med Platinum-modellen är integrerat X-Fi ljudkort, GreenPower Genie och D-LED2, vars funktion vi ännu inte är riktigt införstådda med. Vi kommer nog få se en hel del ny information om de första X58-moderkorten den närmaste tiden, synd bara att vi får vänta ett bra tag till på Intels Core i7-processorer.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments