Small preview image

NVIDIA har åtminstone tre högprestandagrafikkretsar under utveckling för tillfället. Ni har alla hört om GT206, även känd som GT200b i media. Som vi förutspådde i maj skulle detta bli en del av höst/vinter uppdateringen som lär komma när som helst nu. Specifikationerna är givetvis fortfarande ganska vaga men vi kan vänta oss en optimerad GT200-kärna som arbetar svalare och snabbare. Efter GT206 hittar vi GT212 på produktkartorna. Det finns rykten som säger att detta blir NVIDIAs första GDDR5 försedda grafikkrets, men vi skulle inte satsat några pengar på det. Hur som helst lär kretsen dyka upp under andra kvartalet 2009.



Om vi ser till hur mycket tid, pengar och energi AMD har lagt i GDDR4 och GDDR5 kan vi helt enkelt inte se att NVIDIA får tag på dessa kretsar inom en allt för snar framtid. Istället kan vi nog vänta oss ytterligare en tweakad GT200 krets, men det är givetvis mest spekulationer såhär långt. Specifikationer har varit svåra att få tag på.


Källor har dock informerat oss om att en annan grafikkrets också är på gång. NVIDIA ska arbeta på GT216 som sägs vara den första grafikkretsen som lär nå marknaden med TSMCs 40nm teknik. Kretsen kommer att ställas mot AMDs RV870 krets och de två borde dyka upp på marknaden ungefär samtidigt. Det vill säga sent under andra kvartalet 2009, eller tidigt under tredje kvartalet. Det finns rykten som säger att GT216 ska vara DirectX 11 kompatibelt, vilket skulle sätta kretsen på samma nivå som RV870 sett till DX-stöd.


Både AMD och NVIDIA hoppas kunna få kretsdesignen klar för sina GPUer innan årsskiftet, som sedan skulle stämma väl överrens med lanseringen sex månader senare.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments