Small preview image

Viewsonic har aldrig varit rädda för integrera stöd för multimediafunktioner i sina monitorer. Vi har sett allt från högtalare till integrerade iPod-dockningsstationer och nu har man hoppat på nästa trend, nämligen stöd för full HD upplösning, 1080p. Bildpanelen är av 16:9 format och har en upplösning på 1920×1080 pixlar som backas upp av en dynamisk kontrast på 20 000:1, högtalare med SRS WOW HD högtalare och HDMI ingång. Vilket inte behövt ge avkall på den estetiska designen som ser riktigt smakfull ut. Den nya 22-tums monitorn Viewsonic VX2260wm kostar runt 2450 kronor och ska finnas i butiker redan idag.


Läs hela pressmeddelandet nedan; 





ViewSonic lanserar full HD-skärm med 16:9-format VX2260wm – en fullproppad multimediaskärm


Stockholm – November 12, 2008 – ViewSonic lanserar VX2260wm, en skärm som verkligen anpassats för multimedia. Skärmen levererar full HD med 1080p-upplösning, en responstid på 2ms, en kontrast på otroliga 20 000:1, ljudtekniken SRS WOW HD för bästa möjliga ljud, HDCP-stöd och ingång för både HDMI och DVI-D. 16:9 är ett originalformat som ursprungligen kommer från TV och film. Att skärmen har 16:9-format gör att den är bättre anpassad för multimedia än bredbildskärmarnas standardformat 16:10. Detta gör också skärmen bättre ur en ergonomisk synvinkel, då betraktningsvinkeln är bättre och ögonen inte blir lika trötta som med traditionella skärmar. Som bekant nyttjas datorer i hemmen i allt större utsträckning till att se på bilder och film. ViewSonic kommer därför främst att leverera 16:9-formatet på skärmar avsedda för just hemmiljö. Med detta format får man också en högre upplösning som ger 1080p/full HD-upplösning. VX2260wm går också att justera så att den passar lika bra för bredbild- och 4:3-innehåll.


– Lanseringen av denna HD-skärm lyfter återigen fram ViewSonic i bräschen på en marknad med hård konkurrens som ständigt utvecklas, säger Stefan Malmgren, säljansvarig för ViewSonic Sverige. I och med denna skärm befäster ViewSonic i sanning sin ställning som ledande leverantör av skärmar för spel och multimedia och det är riktigt roligt att få vara med på den resan.


Skärmen har så kallat 1:1 förhållande mellan signal och display vilket innebär bästa möjliga bildkvalitet för HD-film och HD-spel, utan fördröjningar. Skärmen är dessutom ljusstark och tack vare den höga kontrasten och snabba responstiden levererar den djupa färger och en kristallklar bild, utan irriterande fördröjning. VX2260wm är kort och gott en 22-tums HD-skärm som passar för allt man kan tänka sig använda en datorskärm till, och därmed alla typer av användare. När skärmen inte används ställer den sig automatiskt i så kallat Eco-mode, vilket innebär att den minimerar energiåtgången och dessutom förlänger livslängden på lysdioderna i skärmen vilket sparar på både energi och produkt. 2


VX2260wm finns tillgänglig både för test och i butik från och med nu till ett rekommenderat pris av 2695 kronor inklusive moms. Skärmen kommer som vanligt med tre års hårdvarugaranti. För mer information se: http://www.viewsoniceurope.com/se/Products/LCDX/VX2260wm.htm


 

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments