Small preview image

Fujitsu Siemens Computers har lanserat en ny bärbar dator under namnet AMILO Notebook SA 3650 och med en 13.3″ bredbildsdisplay är det ingen tvekan om att man satsat mer på mobilitet än ren råkraft. Under huven finns annars allt från en AMD Athlon X2 processor, upp till 4GB RAM, 7.1 kanals ljud, Bluetooth, 802.11n WiFI och en integrerad grafikkrets i form av ATI Radeon HD 3200. Det är ingen tillfällighet att vi nämner den integrerade grafikkretsen sist i sammanhanget, det är nämligen så att just grafiksystemet är vad som får AMILO SA 3650 att stå ut från mängden. Den integrerade grafikkretsen är inget utöver det vanliga, men AMILO GraphicBooster är något helt annat.



AMILO GraphicBooster är en extern enhet som enkelt kopplas in i den slimmade datorn för att förbättra den grafiska prestandan i datorn. Det handlar inte om några enkla mjukvaruoptimeringar heller. GraphicBooster enheten använder sig nämligen av en egen grafikkrets som helt enkelt tar över jobbet från den integrerade grafikkretsen.



Med en ATI Mobility Radeon HD 3870 grafikkrets under skalet ska AMILO GraphicBooster, enligt FSC, ge 470% mer grafisk kraft än den integrerade Radeon HD 3200 kretsen. Detta gör det möjligt att vid behov öka datorns 3D-prestanda dramatiskt med en förhållandevis mycket smidig enhet. GraphicBoosters mått ligger på 180x130x33.5 mm och huserar allt från HDMI, DVI-I och USB2.0 portar.


Konceptet med en extern grafikenhet är ingen nyhet, men med dagens mer slimmade notebooks är detta ett klart intressant alternativ för dem som vill kunna ge sin dator en ordentlig prestandaboost när så behövs.


Läs mer om AMILO Netbook SA 3650 på FSC hemsida

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments