Small preview imageFör ett tag sedan indikerade NVIDIA att man höll ett öga på netbook-marknaden som med Intels Atom-plattform fortsatt att växa lavinartat. Man påpekade att styrkretsen som Intel använde inte riktigt höll måttet och lämnade dörren öppen för att lansera sin egen styrkrets för Intels Atom-processorer. Nu verkar det som att NVIDIA redan tagit saken i egna händer då man enligt VR-Zone arbetar både på en speciell Atom-version av MCP7A styrkretsen, samt att man utvecklar styrkretsen MCP79 för Atom som med Pico-ITX formatet ska rikta sig mot Nettop-plattformen.

MCP7A är som bekant den krets NVIDIA fått Apple att offra Intels integrerade styrkrets för. I denna “Atom-tappning” ska det betyda en GeForce 9300/9400 baserad grafikkrets, DDR2-800 stöd, HD-ljudkrets, PCIe x1, PCI, Gigabit LAND och IEEE 1349. Men kanske mest uppseendeväckande är att styrkretsen även stödjer multi-GPU tekniken SLI med två PCIe x8 kanaler.


MCP79 i sin tur satsar på SO-DIMM baserade DDR3-minne, HDMI-utgång, SATA-stöd och mycket annat. Än så länge verkar NVIDIA inte ha några direkta planer på att attackera netbook-marknaden utan dess stationära motsvarighet Nettops. Men det är nog inget man utesluter.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments