Small preview image

De flesta monitortillverkare fokuserar enbart på underhållning och spel när de lanserar sina monitorer. Ofta tummar man på färgåtergivning och andra viktiga detaljer för dem som kräver högklassig bildåtergivning från sin dator. NEC har för vana att lansera modeller i sin MultiSync serie som riktar sig mot de mer krävande och professionella användarna. NEC MultiSync P221W är en ny bredbildsskärm som ska vara optimerad för CAD/CAM applikationer eller bildbehandling och andra krävande områden. Knappast det optimala valet för gamern men klart intressant för dem med höga krav på skärmens bildåtergivning.


Klicka vidare till det fullständiga pressmeddelandet;



NEC lanserar professionell skärm för kontorsmiljöer


NECs nya skärmserie MultiSync Professional har utvecklats för att fungera lika bra för ordbehandling och kalkylblad som för bildbehandling och layout. Den första modellen i den nya serien, NEC MultiSync P221W, är en professionell skärm anpassad för ett stort antal användningsområden inom ett flertal olika branscher.


NEC MultiSync P221W, är en professionell LCD-skärm i bredbildsformat som har utrustats med ett stort antal funktioner och stora kalibrerings- och justeringsmöjligheter. Tack vare den extra fina S-PVA panelen och hårdvarukalibreringsfunktionen har skärmen mycket korrekt bildåtergivning och färgrepresentation. NEC MultiSync P221W är perfekt för företag inom flera olika branscher som värdesätter professionell ergonomi och färgåtergivning.


Bildskärmen är också mycket lämpad för layout och bildbehandling, CAD / CAM-applikationer, eller för medicinska presentationer och rådgivning. Skärmen passar även bra för för fler-monitorapplikationer, som är vanliga i den finansiella sektorn eller för övervakning. NEC MultiSync ® P221W är ett idealiskt val för uppgradering från mer traditionella 19″ monitorer.
– Det här är en riktig high-end skärm till ett konkurrenskraftigt pris som passar för många olika typer av användare och användningsområden, säger Dick Bender, produktchef NEC Scandinavia



Skärmens integrerade S-PVA panel erbjuder många fördelar för användarna: förutom perfekt färgåtergivningen har den hög svärta och en kontrast på 1000:1. Skärmen har en ljusstyrka på 300 cd/m2 och en svarstid på 6 ms. Bildåtergivningen garanteras av skärmens färgrymd som täcker 92 procent av NTSC skalan med 16,7 miljoner reproducerbara färger, liksom dess upplösning på 1680 x 1050. Skärmen är vidare utrustad med en automatisk justeringsfunktion som optimerar inställningarna för bildskärmen när upplösning eller frekvens förändras.


Ergonomisk, miljövänlig och energibesparande
LCD-skärmens ergonomiska egenskaper är en särskilt viktig faktor för företag som vill bidra till att öka de anställdas effektivitet och produktivitet. NEC MultiSync ® P221W kan lätt anpassas för olika situationer, genom att justeras med upp till 15 cm på höjden, vridas 340 grader eller roteras 90 grader till stående format.


Vid utvecklingen av den nya skärmen har särskild hänsyn tagits till miljön. Bildskärmen är utrustad med en så kallad Carbon Footprint Meter som anger enhetens energibesparingar omräknat i koldioxidutsläpp under skärmens totala användningstid. I aktivt läge förbrukar LCD-skärmen bara 62 watt, en siffra som i viloläge sjunker till endast 2 watt. Dessutom är skärmen utrustad med EcoMode-funktioner vilka gör det möjligt att uppnå ännu bättre energieffektivitet. Dessa inkluderar funktioner såsom AmbiBright, som anpassar ljusstyrkan efter ljusförhållanden i omgivningen, samt en avstängningstimer, som stänger av monitorn vid en bestämd tidpunkt. Funktionerna hjälper till att undvika onödig energiförbrukning vilket i sin tur leder till minskad klimatpåverkan i form av mindre koldioxidutsläpp. NEC MultiSync ® P221W är utrustad med en analog och två digitala portar med stöd för HDCP, som tack vare ambix-tekniken ger stor flexibilitet vad det gäller anslutningar.


Tillgänglighet, garanti och pris
NEC MultiSync ® P221W kommer att säljas från och med januari 2009 till ett pris på 6500 kr (inkl. moms). Skärmen är tillgänglig i svart eller i vitt med en silverram. NEC MultiSync ® P221W uppfyller alla gällande normer såsom ISO 13406-2, Energy Star, CE, TÜV GS, TÜV Ergonomi och TCO’03. NEC MultiSync ® P221W har tre års garanti.


Om NEC Scandinavia AB
NEC är en av världens ledande leverantörer av data- och telekommunikationsprodukter. Företaget grundades 1899 i Tokyo, och är idag en koncern med cirka 155 000 anställda och en omsättning på 40 miljarder USD. NEC tillverkar över 15 000 olika produkter från microchips till satellitstationer. NEC Scandinavia AB etablerades i Norden 1984 och kontor finns idag i Oslo, Köpenhamn, Helsingfors och Stockholm, där huvudkontoret ligger. NEC:s produktutbud i Norden och Baltikum omfattar projektorer, plasma- och lcd-skärmar samt IT-produkter som säkerhetslösningar med biometri, tunna klienter och ruggade datorer. Företaget har även ett brett produktutbud riktat mot tele- och dataoperatörer, stadsnät och ISPer med exempelvis radiolänkar, wimax, multiserviceplattformar samt kompletta system för fiberoptik. För ytterligare information besök: www.nec.se

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments