Small preview image

Välkända och etablerade minnes-tillverkaren Corsair har länge valt att stanna utanför den begynnande SSD-marknaden. Detta trots att man tekniskt ligger nära denna och man kan tycka att det hade varit en naturlig väg för dem att bredda sitt produktutbud. Nu har man dock tillsist bestämt sig för att äntra marknaden och man gör det med modellen S128. Som namnet indikerar har denna hårddisk en storlek på 128 GB en läs/skriv hastighet på 90MB/sec respektive 70MB/sec. Detta kan låta lågt men Corsair vill göra gällande att deras SSD ändå är överlägsen konkurrenternas, tackvare dess minneskontroller.



Detta eftersom konkurrenterna i stor utsträckning använder sig av en minneskontroller vid namn JMicron602, medans Corsair har använt sig av en kontroller samt NAND flash chips från Samsungs. Anledningen till detta är att JMicron602 har kända problem med att hantera snabba skrivningar av små filer, vilket är vad en systemdisk skall vara bra på. Roten till problemet sägs ofta ligga i operativsystemens hantering av Solid State Drives och optimeringar av detsamma ger ofta goda resultat men precis som Intel verkar Corsair tagit fram en lösning som gömmer detta problem i operativsystemet.



Corsair påstår därmed att även om deras första bidrag till SSD segmentet har låga teoretiska läs/skriv hastigheter så kommer den ändå leverera överlägsen prestanda vid verkligen användning.


Huruvida detta stämmer eller inte kommer vi förhoppningsvis fåreda på inom en snar framtid då de första testerna bör dyka upp. Håll utkik efter Corsairs nya då den väntas dyka upp i svenska butiker inom en snar framtid, uppskattningsvis till ett pris kring 4000 kr.


Det är inte ofta vi ser att tillverkare vågar gå sin egen väg på detta sättet, inom nästan alla marknader är det fina specifikationer man lockar kunderna med, men som de flesta vet är det sällan siffror på ett papper motsvarar den verkligen prestandan hos en produkt. Vi hoppas Corsairs satsning ska ge utslag och kanske få fler tillverkare att tänka i samma banor.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments