Small preview image

NVIDIAs ultramobila Tegra-plattform börjar nu på allvar visa vad den går för och det finns anledning för flera kretstillverkare att bli lite oroliga. ZiiLABS ZMS-mediaprocessor har stoltserat med uppspelning av 720p baserat material på en demoplattform vilket såg lovande ut. Men NVIDIAs Tegra APX 2600 krets verkar blåsa ZiiLABS av banan för tillfället. Under Mobile World Congress fanns det flertalet Tegra-baserade system som visade upp sig och det med allt från Google Android plattformen till det populära HD-uppspelningstestet de flesta mediaprocessorer skryter med i dagsläget.



NVIDIA hade en Tegra-enhet på mässan som spelade upp en 1080p videosignal utan problem och det från en enhet med storleken av en vanlig portabel mediaspelare. Extra imponerande var att NVIDIA hävdade att enheten skulle göra detta med en batteritid på hela 10 timmar, för uppspelning av en 1080p källa.





NVIDIA Tegra demo – Källa: Engadget


Man visade även upp hur Tegra-enheten körde ett Quake 3 timedemo i runt 25 fps, men då med dubbla monitorer vilket ökar belastningen. Inte illa pinkat av en enhet i detta formatet. NVIDIA Tegra lär vi höra mer om den närmsta framtiden var så säkra.




Källa: Engadget

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments