Small preview image

ASUS W90 är en bärbar dator som skrämmer livet ur de flesta stationära datorer direkt på butikshyllorna. Med en fyrkärnig Core 2 Extreme QX9300 processor på 2.53GHz och en ännu ej lanserad Mobility Radeon HD 4870X2 grafiklösning finns här prestanda som räcker och blir över. Men det finns alltid dem som suktar efter mera och överklockarprofilen Marcus “kinc” Hultin är onekligen en av dem, efter sina bravader som överklockningsexpert på NH jobbar nu Marcus för just ASUS och överklockartakterna sitter fortfarande i.



Marcus har överklockat både processor och grafikkorten i ASUS W90. Med vanlig standardkylning (tänk på att det fortfarande är en bärbar dator vi pratar om!) har han pressat processorn till nära nog 4.0GHz och grafikkortens GPU:er till 600MHz och deras minne till 1800MHz. Imponerande siffror i sig, nästan något skrämmande när det handlar om en bärbar dator.



ASUS W90


Resultatet blev en poäng på över 20 000 i 3DMark06, något som ännu ingen i Prestanda-SM klarat av för övrigt. Även om ASUS W90 kommer kosta runt 35 000 kronor är det trots allt en bärbar dator vi pratar om.



Vi har fått tag på ett par exklusiva bilder från överklockningen och ASUS W90, som för övrigt väntas dyka upp i butiker under slutet av månaden.



ASUS W90 processorkylare



Intel Core 2 Extreme QX9300


Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments