Small preview image

I Sverige har vi fortfarande inte sett röken av den nya mobiltelefonsplattformen Android som lanserades i USA under andra halvåret 2008. Även i staterna har mobiltelefoner med det Google stödda operativsystemet Android varit ganska få till antalet men under 2009 väntas flera stora mobiltelefonstillverkare lansera nya smarta modeller baserade på Android-plattformen. Resultatet ska bli en saftig försäljningsökning under året och analytiker hävdar nu att man väntar sig se en 900 procentig ökning av skeppade Android telefoner jämfört med 2008.



Även om det förmodligen säger mer om Androids nuvarande marknad är det inget tvivel om att Googles mobilplattform börjar få upp farten ordentligt.


Apples iPhone är en av de tyngsta konkurrenterna på marknaden för smarta mobiltelefoner och även iPhone OS-baserade telefoner väntas få en fin tillväxt på 79 procent jämfört med fjolårets försäljning.


Men det är alltså ingenting mot tillväxten hos det lättåtkomliga Android-operativsystemet som till stor del är ett open-source projekt.


När väntar vi bara på information om när de första Android-telefonerna dyker upp i svenska butiker.


Källa: CDR Info

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments