Small preview image

Zune HD är Microsofts svar på iPod Touch efter att första generationens Zune-mediaspelare inte riktigt fått det mottagande man hoppades. Microsofts mediaspelare har inte nått våra breddgrader tidigare men i höst sägs det nu vara dags för Zune HD att även dyka upp i Europa på bred front. Microsoft har som de flesta mediaspelartillverkare blivit piskade av Apple och deras iPod-familj, varför det inte är helt oväntat att man nu tagit efter en hel del av dess funktionalitet.



Zune HD förlitar sig helt på sin nya stora 3,3-tums display för navigering och slopar de fysiska knapparna från föregångaren. Även om displayen är något mindre och ska ha något lägre upplösning än Apples iPod-display (480×272 mot iPods 480×320) använder sig Microsoft av en effektivare OLED-display, som enligt rykten även ska användas i nästa generations iPhone och iPod.


Som namnet avslöjar ska Zune HD vara kapabel att spela upp högupplöst video men det är en sanning med modifikation. Zune HD kan inte själv spela up formatet utan gör det tillsammans med en dockningsstation som sedan pressar ut 720p signalen genom en HDMI-port till din TV. En lite tråkig begränsning som trots allt är ganska förklarlig med tanke på spelarens begränsade upplösning och storlek.



Zune HD ska även vara utrustad med en HD radiomottagare som ska kunna ta emot HD Radio-signaler. Samtidigt som en specialversion av Internet Explorer ska ge bättre användning för enhetens WiFi- och multitouch-stöd.


Vilka priser och exakta lanseringsdatum Microsoft tänkt sig är ännu oklart, men att Zune HD ska nå en större marknad låter mycket positivt. Samtidigt som vi undrar vad som kan ha fått Microsoft att släppa information så här tidigt om sin nya spelare.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments