Small preview image

Precis som Intel tagit full kontroll över netbook-marknaden med sin Atom-serie av processorer har man nu börjat knyta ihop säcken för den nya anstormning av ultratunna dator som väntas under året. Intels strömsnåla CULV (Consumer Ultra Low Voltage) plattform gör det möjligt för datortillverkare att ta fram bärbara datorer som är mycket tunna utan de stora prislappar vi annars är vana vid. Processorerna i CULV-plattformen ger bättre prestanda än Intels Atom-processorer men utan stöd för HyperThreading blir flertrådsprestandan lidande.



Därför är vi klart intresserade när det nu dyker upp information om två nytillskott i CULV-familjen där båda processorerna stoltserar med dubbla kärnor. Intel Celeron 740 samt SU2300 heter CPU:erna som båda använder sig av en 800MHz FSB samt 1MB L2-cache. Den förstanämna modellen arbetar i 1,3GHz medan SU2300 får nöja sig med en klockfrekvens om 1,2GHz.


De realtivt låga klockfrekvenserna gör det möjligt att få in processorerna inom ett TDP-värde av 10W, vilket passar in i Intels instegsmodeller av CULV-plattformen. Tidigare har dubbelkärniga CULV-processorer endast varit riktade mot prestandasegmentet och något dyrare modeller.



CULV-baserade Lenovo IdeaPad U350


Samtidigt sägs Intel vara på väg att sänka sina priser på budgetmodellerna i CULV-programmet vilket skulle resultera i märkbara prissänkningar på bärbara datorer med dessa processorer. Inget av detta har dock bekräftats av Intel själva.


Källa: DigiTimes

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments