Small preview image

Multifunktionsenheter är vana vid att klara av det mesta själva, allt från att skriva ut semesterbilder till att scanna in kvitton och faxa företagshemligheter. Det merparten av alla multifunktionsenheter har gemensamt är att de oftast behöver en dator för att klara av sitt jobb, om vi bortser från utskrifter med USB-minne eller minneskort direkt i skrivaren. HP har nu lanserat sin Photosmart Premium multifunktionsmaskin som med en 4,33-tums LCD samt TouchSmart Web även kan användas som en surfdator.



HP har insett att merparten av den data man skriver ut idag återfinns på Internet och genom att lansera marknadens första Internetuppkopplade multifunktionsskrivare hoppas man kunna ändra vår användningssätt.



Den stora LCD-displayen har stöd för touchteknik och används för att navigera sig genom enhetens menyer men också när man surfar ut på Internet för att leta efter material att skriva ut. Skrivaren kan med ethernet eller Wi-Fi anslutningar skriva ut material från trådlöst anslutna enheter i alla dess former.


Internetfunktionen görs möjlig genom så kallade HP Apps som optimerar användandes med olika Internettjänster. Redan från lanseringsdagen finns det flera Apps tillgängliga för bland annat Google Maps och DreamWorks Animation där man faktiskt kan spela upp filmtrailers på skrivarens LCD utan hjälp av dator.


Priset på HP Photosmart Premium ska ligga på runt 4000 kronor och ska lanseras under hösten.


Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments