Small preview image

Efter den kraftfulla kritik Microsoft fick för systemkraven på sitt operativsystem Windows Vista beslutade man sig ganska tidigt för att vända på steken med uppföljaren Windows 7. Microsofts nästa operativsystem har marknadförts som ett operativsystem med låga systemkrav och som trots många häftiga funktioner ska fungera bra även på äldre hårdvara eller helt enkelt mindre kraftfulla kretsar, som bland annat Intels Atom-processorer. Systemkraven för Windows 7 säger minst 512MB RAM samt en 1GHz processor, men nu har flitiga användare lyckats köra operativsystemet med betydligt mindre kraft än så.



Användaren Hackerman1 på The Windows Club har publicerat skärmdumpar från Windows 7 där han laddat upp operativsystemet med en Pentium II-processor på 266MHz, som för övrigt lanserades i maj 1997, tillsammans med 96MB RAM samt en grafikkrets med 4MB minne.



Hackerman1 avslöjar att operativsystemet vägrar att starta med 64MB minne, men med 96MB kommer man in i Windows och kan starta systeminformationen. Nästa test är att försöka samma bedrift med en Pentium 1 166MHz processor, men än så länge fattas ett nätaggregat.


I forumstråden har en användare vid namn tormented lagt upp egna skärmdumpar från en AMD K6-2 500MHz processor med 512MB RAM. Han lycakdes även klocka ner processorn till 167MHz och starta operativsystemet, vilket dock tog 20 minuter.



Windows 7 är utan tvekan kompatibelt med mindre kraftfull hårdvara och frågan är hur gamla system man verkligen kan använda. RAM-begränsningen verkar vara det största problemet, om vi bortser från vissa prestandaförluster.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments