Small preview image

Intel chockade SSD-marknaden när man lanserade sin X25-serie av Solid State Drives förra året och även om specifikationerna, speciellt skrivhastigheterna, inte är de mest imponerande har övriga SSD-tillverkare precis börjat komma ikapp processorgigantens första och enda SSD-produkter. Vi har sedan länge vetat att Intel jobbat på nya SSD-enheter med mindre och mer kostnadseffektiva NAND flashkretsar tillverkade med 34nm teknik. Men då har det talats om en lansering under fjärde kvartalet, nu säger nya rykten att lanseringen kan komma att ske redan om två veckor.



Enligt obekräftade uppgifter till The Inquirer ska Intel planera att släppa lös sin andra generations SSD-enheter redan i början av juli och då inte bara i 80GB samt 160GB modeller som dagens generation utan även en betydligt fylligare 320GB modell.


Med billigare minneskretsar borde Intel ha möjligheter till att pressa priserna en del. Förutom ökad lagringskapacitet har vi inte hört mycket om Intels nya SSD-enheter men vi skulle bli förvånade om man inte sett över prestandan sen sin första generation, frågan är vart man lägger ribban denna gång.


Förhoppningsvis vet vi redan inom två veckor.


Källa: The Inquirer

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments