Small preview image

Den schweiziske datormoddaren Pius Giger är även känd som Lessdegrees och visade under 2006 upp en ganska unik chassidesign. Edelweiss som chassit döptes till har nu kommit i en ny tappning och har snabbt blivit omskrivet på nätet. Designen är modulbaserad och har flera liknelser med Thermaltakes Level 10 chassi som vi tidigare publicerat information om. Edelweiss är dock betydligt mindre samt har en utsökt detaljerad design med ett komplett vattenkylningssystem.



Chassit använder sig av ett vitt färgtema i grunden vilket kommer från dess namn Edelweiss, Schweiz nationalblomma som just har ren vit färg och är fridlyst i nästan hela Europa.


Om Edelweiss blomman är sällsynt så är chassit ännu mer unikt och hade det inte varit för att Thermaltake, förmodligen, tagit lite intryck från Pius Gigers första modell hade det modulbaserade konceptet varit ännu mer uppseendeväckande.



Hur som helst är bygget enormt imponerande och även om hårdvaran har tydliga spår av 2006 är det chassit, kylning och kabelhanteringen som får oss att tappa hakan.




Källa: Million-dollar-PC

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments