Small preview image

Sony har en av de populäraste mobila spelkonsolerna på marknaden med sin PlayStation Portable, PSP. Men nu verkar det som att den mobila spelkonsolsmarknaden kan vara på väg att ändras radikalt och en av de tydligaste anledningarna till detta är Apples iPhone. Apples avancerade mobiltelefon har med sin allt växande grafiska kraft fått mängder av speltillverkare att intressera sig för den mobila mjukvarubutiken App Store där nu allt fler spel säljs vid sidan om praktiska applikationer.



Apple har på 2 år sålt 40 miljoner iPhones medan Sony under fyra år sålt över 50 miljoner PSP-konsoler. Apple har en betydligt dyrare produkt men dess breda funktionalitet lockar mängder med konsumenter och många börjar nu ifrågasätta anledningen till att bära med sig en extra enhet för spel, när mobiltelefonerna kan erbjuda nästan lika god upplevelse.



PlayStation Portable (PSP-3000)


Även Sony börjar se allvaret och man har nu allvarliga funderingar på att utveckla en spelkonsol-mobiltelefons hybrid som ska ta upp jakten på iPod och iPhone.


En komponent är Sony Ericssons mobiltelefoner som tillsammans med PSP väntas vara huvudingridienserna i Sonys recept. Redan i juli förra året ska man ha påbörjat planeradet av den nya mobiltelefonsspelkonsolen.


Ska vi vara helt ärliga känns detta som en ganska väntad utveckling då dagens kraftfulla kretsar inte behöver specialisera sig som tidigare utan kan hantera det mesta vi kan tänka oss i riktigt små format.



Apple iPhone 3G


Källa: Reuters, Mac Rumors




Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments