Small preview image

AMD har sedan Computex tidigare i sommar hävdat att man hoppats kunna förse grafikkortsmarknaden med DX11 kapabla kort redan innan Windows 7 lanseras den 22 oktober. Windows 7 blir det första operativsystemet utvecklat med stöd för DirectX 11 och AMD hoppades att man med sin första Evergreen-serie (RV870) skulle kunna ta sig in på marknaden i tid för Microsofts lansering. Men nu verkar det som att halvledartillverkaren TSMC återigen satt käppar i hjulet för AMD och deras grafikkortsplaner.



Enligt obekräftade uppgifter till den tyska sajten ati-forum.de har TSMC förbättrat sin 40nm tillverkningsteknik en hel del, men inte tillräckligt för att AMD ska kunna ro iland en fullskalig RV870 lansering redan i oktober. Nu hävdar man att lanseringen istället skjuts upp till november månad och om RV870 skulle hinna lanseras i oktober lär det handla om en så kallad papperslansering, utan några kort på butikshyllorna.


TSMC har ingen möjlighet att tillverkare tillräckligt med RV870 kretsar med sina fortfarande undermåliga yeilds vilket nog inte direkt försämrar positionen för AMDs egen halvledartillverkare GlobalFoundries.


Som vanligt ska alla uppgifter tas med en ganska stor nypa salt, samtidigt som vi kan lita på att AMD kommer göra allt i sin makt för att få ut sina RV870-kort innan Windows 7 lanseras.


Källa: ATI-forum.de

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments