Small preview image

Samsung är en av de största mobiltelefonstillverkarna på marknaden och när man nu officiellt bekräftar att man bland annat jobbar på en mobiltelefon baserad kring NVIDIAs Tegra-plattform är det ganska stora nyheter. NVIDIAs Tegra-plattform som baseras på ARM11-arkitekturen är en av de kraftfullaste systemkretsarna på den mobila marknaden och med en grafikdel som har gener i NVIDIAs GeForce 6-familj finns det gott om kraft att hämta. NVIDIAs Tegra 650 krets har på papper högre prestandan än bland annat Nintendo Wii.



NVIDIAs nuvarande Tegra-kretsar baseras som sagt på ARM11-arkitekturen vilket är föregångaren till den nyare Cortex A8-arkitekturen vi hittar i bland annat Palm Pre samt iPhone 3G S. Men NVIDIAs egenutvecklade grafikdel går alltså inte av för hackor samt att Tegra även kan utrustas med dubbla processorkretsar för ökad prestanda.


Samsung har inte avslöjat några mer detaljer kring sin Tegra-baserade mobiltelefon. Men efter att vi sett NVIDIA spela upp 1080p baserade videoklipp med sin Tegra plattform har man sedan länge fångat vår uppmärksamhet.


Mobiltelefonen kan väntas ut på marknaden under fjärde kvartalet. Vilket operativsystem man kommer att förlita sig på återstår att se, men Windows CE eller Android ligger nog högt upp på prioritetslistorna.



Samsung I7500 med Android OS


Källa: Laptop Mag 

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments