Small preview imageInternet Explorer fortsätter att tappa mark och även om det finns flera tuffa konkurrenter på webbläsarmarknaden som Chrome, Opera och Safari, är den största fortfarande Mozillas Firefox. Firefox har under flera år kämpat med Internet Explorer om Internetanvändarnas gunst och man har mer eller mindre plockat marknadsandelar för var månad som gått. Nu har Mozilla meddelat att man nått två nya milstolpar i sin webbläsarutveckling. Först och främst har Firefox nu laddats ner över 1 miljard gånger, samtidigt som nya siffror pekar på en rekordstor marknadsandel.

Enligt de senaste webbläsarundersökningarna ska Firefox sitta på runt 31 procent av den internationella webbläsarmarknaden medan Microsoft fortfarande dominerar med en marknadsandel på runt 60 procent. Ett ganska ordentligt försprång kan tyckas men då ska man ha i åtanke att Microsoft under många år hade en bra bit över 90 procent av webbläsarmarknaden.


IE och Firefox är utan tvekan de två största webbläsarna på marknaden och Mozilla har nyligen passat på att visa upp skärmdumpar från sin fjärde version av webbläsaren. Firefox 4.0 som kommer att bjuda på ett nytt användargränssnitt ganska likt det i Google Chrome, vilket faktiskt blivit en personlig favorit för undertecknad.



Firefox 4.0 designförslag


Mozilla lär bara se sina marknadsandelar växa efter att Microsoft lanserar Windows 7 där man i Europa tvingats till att sälja operativsystemet med flera webbläsaralternativ.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments