Small preview image

När AMD lanserade sin 785G styrkrets under gårdagen såg det ut som ett ypperligt alternativ till bland annat HTPC-system och mindre krävande datorer. Styrkretsens integrerade grafikkrets stödjer det mest i videouppspelningsväg och med en HDMI 1.3 utgång hävdade de flesta att AMD även löst problemen med att inte kunna skicka surroundljud i LPCM-fromat över HDMI-gränssnittet. Denna funktion som krävs för att utnyttja bland annat de högupplösta ljudformaten i Blu-ray filmer fungerar på marknadens alla nya grafikkretsar och även de flesta styrkretsar från Intel och NVIDIA, men AMDs styrkretsar fortsätter att brista inom detta område.



Nu har det bekräftats att AMD inte alls har stöd för flerkanals LPCM ljudformat över HDMI-gränssnittet vilket förmodligen inte är en katastrof för de flesta användare, men trots allt blir en ordentlig törn i sidan på en annars så trevlig HTPC-styrkrets.


För dem som tänkt mata ut högupplösta ljudformat från Blu-ray filmer till en HDMI-förstärkare är alltså AMD 785G styrkretsen inget att vända sig till. Exakt varför AMD inte stödjer detta i sina styrkretsar, även 780G/790GX styrkretsarna är begränsade till 2-kanals LPCM ljudsignaler, då deras Radeon HD 4xxx serie av grafikkort ger stöd för tekniken är ännu oklart.



ECS A785GM-M AMD 785G moderkort


Källa: Anandtech

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments