Small preview image

En hårddisk består av flera komponenter men de viktigaste är lagringsskivorna och enheternas läs- och skrivhuvud. TDK Coporation är en av de ledande tillverkarna av läshuvud till hårddiskar och man har nu meddelat att man lyckats utveckla en ny modell som ska göra det möjligt att använda sig av 3,5-tums lagringsplattor med hela 640GB lagringskapacitet. Vilket är en märkbar ökning från dagens största lagringsplattor på 500GB. TDKs nya löshuvuden är i skrivande stund hos hårddisktillverkare för verifikation och man hoppas få se 2,5TB hårddiskar på marknaden redan i början av 2010.



Genom att använda större lagringsplattor (640GB) tillsammans med de nya läshuvudena från TDK kan hårddisktillverkare öka lagringskapaciteten till 2,5TB med hjälp av fyra lagringsskivor. Vilket är samma uppsättning som Western Digital och Seagate använder i dagens 2TB modeller, men då med fyra 500GB skivor.


Skulle man som Hitachi välja att trycka in hela fem lagringsskivor i sina hårddiskar kan man nå en lagringskapacitet på nära nog 3,2TB.


De nya läshuvudena går även att användas med mindre 2,5-tums plattor och ger då en lagringskapacitet på 320GB per platta, mot dagens 250GB.



Läshuvudet sitter på en arm över lagringsplattorna


Källa: The Register

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments