Small preview image

Intel var först ut på Solid State Drive marknaden med den nya effektivare 34nm tekniken och nu verkar det som att övriga aktörer på marknaden börjar komma ifatt. Toshiba har nu meddelat att man utvecklat nya SSD-enheter som använder sig av 43nm tillverkade NAND flashkretsar och att dessa enheter nu börjat skeppas till flera stora datortillverkare. Än så länge är Toshibas 43nm SSD-enheter endast tillgängliga på OEM-marknaden, till skillnad mot Intels X25-M G2 familj. 



Toshiba har tagit fram flera olika modeller i 1,8-tum eller 2,5-tums format med lagringskapaciteter om 64GB, 128GB, 256GB samt 512GB (endast för 2,5-tums formatet). Övriga specifikationer säger att SSD-enheterna har en maximal läshastighet på 230MB/s samt en skrivhastighet på 180MB/s.


Då Toshibas enheter endast skeppas till OEM-tillverkare än så länge har vi inga prisuppgifter att falla tillbaka på. Men troligtvis har man precis som Intel kunnat sänka priserna, även om det givetvis inte är lika stor skillnad att få från 50nm till 43nm, som Intels hopp ner till 34nm. 





Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments