Small preview imageNVIDIA har en av de kraftfullaste SoC-lösningarna på marknaden med sin Tegra-plattform där man parat en ARM11-baserad processor med sin egen grafikkretsteknologi. Tegra har visat upp sig i flera olika utförande och har bland annat stoltserat med uppspelning av 1080p baserade videoklipp från en enkel handburen enhet. Bland annat använder Microsoft en version av Tegra i sin nya mediaspelare Zune HD som trots sitt slimmade format erbjuder uppspelning av 720p material. Nu har det dykt upp information om nästa generations Tegra-krets och den ska bli upp till fyra gånger så kraftfull som dagens modell.


Zune HD med Tegra 650 under skalet


Exakt hur NVIDIA mäter prestandan avslöjar man inte, men man fångar givetvis vårt intresse när man lovar en 400-procentig prestandaökning utan någon ökning i strömförbrukning.


Förmodligen handlar det om en dubbelkärnig processor baserad på ARM Cortex och ett betydligt mer kraftfullt grafiksystem, förmodligen baserat på GeForce 9-arkitekturen, dagens Tegra-plattform använder sig av GeForce 6-baserad teknik.


Just GPU:n är extra viktig i Tegra då NVIDIA använder den för långt mycket mer än bara rita upp pixlar i videoklipp och spel. Kraften i grafikkretsen utnyttjas för att driva allt från användargränssnitt och flashmaterial.


Tegra2 väntas dyka upp i februari 2010 och då tillverkad med en strömsnål 40nm teknik. Vi kan knappt bärga oss för att se denna krets i portabla mediaspelare eller mobiltelefoner.



Källa: BSN

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments