Small preview imageAMD har börjat skeppa de första testexemplaren från sin nya Evergreen-familj till partners och media, samtidigt har vi nu fått reda på att kortet ska finnas på plats under Quakecon i Dallas, Texas. Vad och hur mycket AMD kommer att visa vet vi inte, men det är något vi borde bli varse snart då mässan drog igång redan under gårdagen. Vi förväntar oss en demonstration som fokuserar mer på dess DirectX 11 arkitektur än direkt prestanda hos själva kretsen, men vem vet..

Ni har kanske även hört vissa rykten om lite oväntade minneskonfigurationer och nu har källor nära AMD bekräftat detta. Siffrorna pekar på något liknande en 384-bit minnesbuss med GDDR5-minne i X2-modellen, 192-bit GDDR5 med prestandamodellerna som sen skalas ner till 96-bit och kanske även 48-bit för budgetmodellerna. Dessa siffror är fortfarande inte helt fastställda, men vi är ganska övertygade om att AMD kommer att släppa lite udda minneskonfigurationer på marknaden med sin Evergreen-familj.


Namn och specifiaktioner väntar bara på att läcka ut, men fortfarande är de svåra att få bekräftade. Det verkar i alla fall som att RV870, Cypress, kommer att husera runt 1600 shaders, 80 textureenheter samt 32 ROPs, där RV830, Redwood, får 800 shaders, 40 texturenheter och 32 ROPs. Slutligen Cedar som förmodligen får nöja sig med ytterligare några färre shaders och texturenheter. Men detta är mer spekulationer än så länge.


Vi har dock fått veta att AMD har ett kort som ska prestera bättre än Radeon HD 4850 och dra mindre än 75W. Vi förväntar oss att detta blir en modell av Redwood, RV830. Tydligen har AMD (TSMC) lyckats bemästra 40nm tekniken och lyckats sänka strömförbrukningen med bibehållen god prestanda.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments