Small preview imageGigabyte är en av världens största moderkortstillverkare och kommer bland annat att erbjuda ett av de största utbuden av Intel P55-baserade moderkort på marknaden. Men även ett storföretag som Gigabyte verkar nu känna av finanskrisen och har ganska nyligen stängt ner sitt svenska kontor. Det svenska kontoret har stängts ner utan någon information från Gigabyte och vi letar fortfarande efter ytterligare uppgifter, där de senaste säger att den nordiska marknaden kommer att läggas över på företagets tyska europakontor.

Vi har försökt nå det svenska kontoret under dagen men Gigabytes telefonnummer är avslaget och vi har ännu inte fått några svar på mail. I en kort pratstund med ansvariga på Gigabytes huvudkontor fick vi följande information om det tyska huvudkontor som nu även kommer att ha hand om den svenska marknaden.



GIGABYTE’s main branch office has been located in Hamburg, Germany for many years now. This office organizes the sales and the support for a lot of European countries. In Hamburg GIGABYTE has also one of the biggest repair and service centre in Europe. Currently they are supporting Germany, Austria, Switzerland, Belgium, The Netherlands and Luxembourg, Norway, Denmark, Island and Great Britain in sales and many more countries for service and repair.


Vi har fortfarande inte hört något officiellt från det svenska Gigabyte-kontoret men de förändringar det blir för svenska kunder blir förmodligen endast relaterade till supportärenden som kommer att gå genom huvudkontoret i Hamburg. Vi återkommer ifall det dyker upp mer information om Gigabytes situation, men som det ser ut idag är det nu endast ASUS som har ett svenskt kontor i Norden av de stora moderkortstillverkarna.


Notis – Gigabyte.se finns fortfarande kvar men alla underavdelningar länkas vidare till Gigabyte.eu och de svenska kontaktuppgifterna är som väntat bortplockade.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments