Small preview image

Moderkortstillverkaren EVGA verkar ha tagit fasta på att grafikprocessorer klarar av allt mer tunga arbeten idag. Med sitt EVGA X58 4-Way SLI Classified moderkort har man lanserat en grafikkortsplattform som heter duga. Moderkortet är utrustats med inte mindre än sju stycken PCI-Express x16 platser, likt vi tidigare sett i ASUS SuperComputer-familj. Moderkortet använder sig troligtvis av två stycken extra NVIDIA NF200 kretsar för att hjälpa X58-styrkretsen att mata de sju grafikkorten med data.



Moderkortet har plats för sex stycken DDR3-1600+ minnesmoduler och med nio stycken SATA-portar finns det även gott om utrymme för lagringsexpandering.


Moderkortet kommer även med felsöknings LEDs, 10-fasers digital strömförsörjning och en del överklockningsfunktioner. Men moderkortet är givetvis mest till för dem som vill köra extrema multi-GPU lösningar eller varför inte fyrvägs SLI-konfigurationer.


Priset på EVGAs “grafikkortsmoderkort” ska ligga på runt 4500 kronor när det lanseras, vilket vi ännu inte har information om. Men den ganska styva prislappen är nog inget som bekommer de som kan dra nytta av sju stycken PCI-Express x16 platser.



Källa: TC

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments