Small preview image

2009 har varit ett tufft år för de flesta branscher och PC-marknaden är inget undantag. De flesta tillverkare har sett dalande försäljningskurvor med avvaktande konsumenter och vissa har till och med fått kasta in handduken. Nu kommer det i alla fall goda uppgifter från flera håll att konjunkturen kan vara på väg upp igen, både processorgiganten Intel och grafikkortstillverkaren NVIDIA hävdar att försäljningen och efterfrågan på deras produkter har ökat den senaste tiden.



Intel har meddelat att efterfrågan på både processorer och styrkretsar har ökat, faktiskt över förväntan, under tredje kvartalet. Något som fått Intel att hoppas på en omsättning runt 9 miljarder dollar, mot tidigare uppskattade 8.5 miljarder dollar för tredje kvartalet 2009.


Här kommer garanterat Intels nya mellanklassplattform Lynnfield och P55 vara ett av dragplåstren, en plattform som väntas lanseras inom en mycket snar framtid.


Även NVIDIA säger sig nu vara på väg in i en ljusare framtid med ökad försäljning sedan första halvåret och även andra Taiwanesiska företag ska vara på väg uppåt. Enligt källor till Fudzilla ska orderantalet ökat markant, med hela 30-50 procent. Om detta är på grund av slutsålda lager eller en verklig uppgång av marknaden återstår att se.


Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments