Small preview image

Externa lagringsenheter använder sig fortfarande oftast av traditionella hårddiskar. Helt enkelt för att kostnaden per gigabyte är så pass mycket bättre än hos Solid-state-enheter. För dem som inte kräver samma lagringskapacitet i sina externa enheter har nu Buffalo dock lanserat en serie av externa lagringsenheter med just Solid State Drive-teknik. Utan rörliga delar och minimal värmeutveckling är SSD-tekniken egentligen optimal för portabla lagringslösningar och med en kapacitet på 32GB, 64GB resp. 128GB får man trots allt plats med rätt mycket.



Priserna på Buffalos SHD-PE familj ligger mellan drygt 1000 kronor för instegsmodellen på 32GB upp till runt 4000 kronor för toppmodellen på 128GB. Prestandan toppar 39,8MB/s vilket är begränsat av enheternas USB2.0 gränssnitt och måtten är 98x57x13mm.


Buffalos enheter väger inte mer än 62g och kommer i tre olika färger, vit, svart och röd. Enheterna väntas dyka upp på marknaden senare under september och vi kommer nog få se flera tillverkare ge sig in på den portabla marknaden med sin SSD-teknik den närmsta framtiden.



Källa: Tech Connect

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments