Small preview image

Som vi kunde konstatera tidigare idag har nu ett tiotal olika tillverkare lanserat grafikkort baserade på AMDs nya Radeon HD 5800-serie och av de kort som presenterats idag är alla mer eller mindre identiska med AMDs referensdesign. Det enda som egentligen skiljer korten åt är några klistermärken, eventuella tillbehörspaket samt prissättningen.

När vi började titta närmare på de kort som lanserats idag insåg vi att nästan alla tillverkare erbjud någon form av mjukvarupaket utöver kortet. Ganska snabbt fann vi en röd tråd i detta utbud, Codemasters bilspel Colin McRae: DiRT 2.

AMD har använt sig av DiRT 2 under ganska lång tid för att visa fördelarna med den nya DirectX 11 standarden och det senaste vi hörde var att grafikkortstillverkaren pumpat in miljoner i Codemasters plånböcker för att slutföra sin DX11 uppdatering av sin grafikmotor.

Dessa uppgifter känns så gott som bekräftade nu när mer eller mindre samtliga tillverkare släppt “DiRT 2”-versioner av sina Radeon HD 5870 och HD 5850 grafikkort. Dessa skeppas med en gratiskupong för nerladdning av spelet när det lanseras. På detta sätt kan AMD försäkra sina kunder om att de får dra nytta av DirectX 11-stödet, även om det inte blir förren i december när spelet väntas släppas, samtidigt som Codemasters får ut sin nya speltitel till en bred användarbas på AMDs nota.

Prisskillnaderna ser ut att ligga på runt 100 kronor och även om vissa tillverkare är mycket tydliga med vilka kort som skeppas med spelkupongen verkar andra vara sämre på detta, så kontakta gärna era datorbutiker om ni vill vara på den säkra sidan.


PowerColor HD5870 1GB GDDD5 (DIRT2 Edition)

Relaterade artiklar: ATI Radeon HD 5870 belägrar grafikkortsmarknaden


Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments