Small preview imageI vår test av ATI Radeon HD 5870 poängterade vi att AMD med Cypress GPUn utvecklat den i särklass snabbaste grafikkretsen på marknaden. Trots att en ensam Cypress GPU ofta räcker för att hålla jämna steg med förra generationens dual-GPU grafikkort dröjer det inte allt för länge innan AMD ökar insatsen. Under fjärde kvartalet kommer AMD att lansera Hemlock som med dubbla Cypress GPUer har potential att erbjuda närmare dubbelt så hög beräkningskraft som Radeon HD 5870.

Även om AMD inte vill avslöja några detaljer om specifikationer eller prestandauppgifter har man nu visat upp ett fungerande Hemlock-kort med en DirectX 11 demo i den kommande speltiteln Alien vs. Predator.


Kortet var utrustat med 1GB GDDR5-minne per kärna och klockat till 4000MHz samtidigt som de två grafikkretsarna jobbade på i 725MHz. Klockfrekvenserna beror med största sannolikhet mycket på kortets strömförbrukning och värmeutveckling men vi mest troligt har AMD inte spikat några referensklockfrekvenser ännu.


Kortet väntas i alla fall bli längre än det redan skrämmande Radeon HD 5870 och vi skulle inte bli förvånade om det mäter minst 30cm. Mer information lär dyka upp de närmaste veckorna men tills dess lär Radeon HD 5870 duga ganska gott, eller varför inte två av dem.



Källa: VR-Zone

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments